+201223538180

neoweb4u|Web site Developer I Advertising I Social Media Advertising I Content material Creators I Branding Creators I Administration I System Answer|Apa Itu Programming?

neoweb4u|Web site Developer I Advertising I Social Media Advertising I Content material Creators I Branding Creators I Administration I System Answer|Apa Itu Programming?

Neoweb4u


Neoweb4u|C sharp tu bukan chord guitar ke? https://mlstudios.my #drhaqkiemdaim #teknologi.

supply

48 thoughts on “neoweb4u|Web site Developer I Advertising I Social Media Advertising I Content material Creators I Branding Creators I Administration I System Answer|Apa Itu Programming?

  1. Syntax error … btw programming launguage ni adalah bahasa penantaraan between human and machine .. komputer tak faham pon java c++ sume tu .. tapi hanya faham machine language atau pon binary code yg mana ada no 1 dan 0 sahaja … tapi programming language tu diterjemahkan oleh compiler atau intepreter ke binary code yg komputer boleh faham … papepon mantap juga video ni ada yang tak faham pon boleh jadi faham … semoga dpt berjuta subcriber pada masa akan dtg

  2. CS vs IT😭
    bole tak sapa2 detailkn?

  3. bole buat video CS tak?😭

  4. sains fizikal boleh ke ambik bidang programming?

  5. Nak coding ok lagi. Tunggu bila nk host web/mobile app tu. Tak tahu apa salah.😢

  6. Boleh ke kita belajar sendiri dekat rumah c++ or phyton ni?

  7. Tapi programmer tahun 1900 lebih macamtulah, diorang bagi arahan kat komputer guna kod binary yang lain dari zaman skarang, tapi zaman skarang komputer tetap faham kod binary tapi tidak ditulis oleh programmer je

  8. Abang, yang bahagian bahasa yang komputer faham tu sebenarnya programming language tu bahasa yang hanya programmer faham, komputer hanya faham satu bahasa iaitu kod binary. Programmer tulis arahan(program) kemudian menggunakan interpreter atau compiler untuk menterjermahkan programming language(bahasa pengaturcaraan seperti python, java dan c++) kepada kod binary supaya komputer faham arahan tu.

  9. My first programming was the changing my laptop power plan into ultimate performance from high performance 🤣

  10. Tahun 2011 aq ambik Diploma Sains Komputer dan aq smbg degree dalam Software Engineering. Mase blaja dekat uni, mmg semua indah.. kau boleh dpt A dlm semua sbjek programming .. dpt DEAN list.. SEBAB seMUA tu ada dalam buku.. tp bila ko masuk environtment keje,, semua jd musnah.. sbb client always nk out of box.. contoh dari segi interface design.. dari segi database design.. korunk kene pkir jauh la,. dan ckup susah.. skrg aq dh jd software engineer, 5 thun jugak la exp.. minat dgn coding tu nombor satu.. dan jgn mudah putus asa la.. bila client atau bos korunk kutuk hasil kerja korunk. always bagi yg the best utk client..

  11. What different information technology and computer science

  12. programer bukan hacker bongok 😭

  13. ada beza ke information technology and computer science (or what is it called,,idk lol)

  14. Pasal Hacking Dan Pasal Programming!

  15. Haritu ada orang kat discord gelak kat aku sebab kerja programmer. Dia kata uu padan muka mesti banyak kali kena hadap error

    Joke on him, my paycheck is 5x more than him

  16. asal coment kat sini membuatkan aku terhibur

  17. Ni sains teknologi kan? 🙂

  18. bru fahams skit programing tu ape mse kt U x pham mnde tau hafal coding bile perike pas2 hentam jer tulis pape bile wat lab copy coding org tu jer yg mmpu klau xwat cam2 confirm xlps n kne repeat ade blajar bahasa programing nieh bnyk law salah titik pon error

  19. Lepas ni boleh buat vid pasal AI/ML pulak

  20. this is the most annoying computer language that i have learned in matric ")

  21. Me using python:searching code

    Also me done searching:hippity hoppity your code is now my property

  22. Susah jugak ah nk belajar programing dekat form 2

  23. Saya ada buat video programming. Kalau berminat boleh jemput subscribe channel saya. Terima kasih.

  24. Wah padu ah kecek kelate ngan utaqa

  25. kalau ade yg belum tahu, programming ni zaman sekarang dah diajar masa sekolah menengah lagi, kami pelajar batch 04 belajar subjek namanya Asas Sains Komputer sejak tingkatan 1 lepastu saya amik ASK ni masa pt3. batch kami pulak batch yg setiap tahun tukar silibus baru iaitu Kurikulum Standard Sekolah Menengah, dan kami batch pertama merasa belajar subjek baru ni. TAPI kami cuma belajar basic je, dan TAK SEMUA BATCH 04 amik subjek ni. bergantung kepada sekolah. Kami ade la jugak belajar scratch, python, SQL dan banyak lagi. saya mengakui memang agak susah belajar subjek ni, tapi kalau betul2 faham dan minat, insyaallah exam boleh skor. saya pun tak sangka saya dapat A untuk subjek ni masa pt3. naik tingkatan 4, sekolah saya tak tawarkan subjek Sains Komputer. so saya tak sambung belajar subjek IT ni, lagipun memang tak larat dah nak belajar subjek ni hehe. Ade beza ye ASK (asas sains komputer) dengan SK (sains komputer). sekian cerita daripada saya hehe

  26. Codeisfun = True
    If codeisfun == True :
    Print("hello world")
    Elif codeisfun == False:
    Print("Bye bye world")
    Else :
    Print ("I don't know")

  27. anyone kat sini tau tentang app mimo kat phone ? yang tu dia ajar basic ke sebab tengah belajar lat situ

  28. Computer science or information technology students is not a HACKER

  29. Aku tgk programming language tu aku jd panic sehhh HAHAHAHAHAHAHA

  30. arahan untuk komputer sebenarnya 1 dan 0 jer . Bahasa komputer banyak2 seperti python, c++ dan apa semua tu akhir proses akan ditukar kepada nombor binary. Sbb Komputer hanya boleh proses nombor binary saje. Spe yang belajar suis tentu tahu on dan off. Dalam komputer kita boleh ibaratkan ada banyak la suis dalam tu.

  31. So programmer mmg pandai hack ke

  32. ni en yang budak course computer belajar tu? yang semua pandang rendah tu en? XD

  33. 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

  34. Siapa Perasan Yang Abang ni Muka Macam Tajul?

  35. Then I refer mostly from indian youtube videos.. 🤣🤣🤣

  36. Siapa sini yg belajar Python programming……

  37. aku belajar html ngn css pastu akhir akhir bru tau tu bukan bahasa komputer haha, WTH

  38. Klu nak blajar bidang coding ni pling best start dari remaja n single. Reason sb kw akan duduk dpn pc bejam2 lamanya…makan minum dpn pc … mandi jgn ckp la haha. Klu umur lebih dah 30 bidang ni start bawak susah tutama kesihatan. Tu pasal by programmer bila dekat2 35 akan cari bidang santai cth mancing,mtb etc. Bagi anak remaja luar sana ini la masanya blajar n pastikan jd yg terbaik among the best,utk dpt kerja d Malaysia hmm susah sikit la tp byk org d luar sana akan cari super hacker or programmer ni,mna tau rezeki dpt join side job utk private sector.

  39. mantap lah aku harap banyak lagi pasal programming

  40. Sorry bro 😂 dari thumbnail ingat pakcik Ejen Ali bagi talk pasal programming 😂 good content btw 👍🏼 subject paling aku kalau tinggal aku blur, programming 😂

  41. Belajar programming ni best act bnyk cabang kerja mcm aq aq amik course it jugak tp track security so aq bljar bnyk bnda trmasuk cyber law huhu

  42. belajaralh programming insyaallah dengan usaha boleh la jadi hacker

  43. Mantap.. 🧑‍💻👍👍
    Terimakasih ML Studios telah menjelaskan "Apa Itu Programming"
    Semoga Tambah Jaya ML Studios

    Bagi teman – teman yang ingin belajar pemrogramman
    mari bergabung dengan sahabatcoding
    kami adalah channel baru mengenai edukasi pemprogramman
    – Web Programming
    – Mobie Hybrid Programming
    – Web Design
    – Programming Tips
    – Vlog

    di saat ini kami masih berfokus ke Web Programming karena kami
    ingin membuat channel pembelajaran dari awal – mahir
    mari teman-teman silahkan bergabung dengan sahabatcoding 🤝🤝🤝

  44. Nak lg video tntg computer2 ni

  45. Aku teringin nak belajar programming.. Tapi aku tak ambil SK so tak tahu 😢…belum ada masa nak explore sendiri

Leave a Reply